Samenwerking

Olivers Horse Management

Samenwerking met andere specialisten

De paardensportmasseur houdt zich voornamelijk bezig met de spieren van het paard. Het goed functioneren van het spierenstelsel is van belang voor het correct bewegen van het paard, maar heeft ook invloed op het functioneren van de rest van het lichaam. Doordat de bloedsomloop en stofwisseling worden beïnvloed heeft de massage ook positieve invloed op het welzijn van het paard. De sportmasseur werkt met zijn handen en voelt waar eventuele spierproblemen zitten. Een goede sportmasseur behandelt altijd het hele paard. Correct uitgevoerde sportmassage is ontspannend en werkt mee aan een sneller herstel na problemen. Bij regelmatige toepassing voelt de sportmasseur de verschillen met de vorige behandeling en zo werkt sportmassage zelfs preventief ter voorkoming van blessures.

Een sportmasseur stelt geen diagnose maar zal bij twijfel over een bepaalde klacht doorverwijzen naar een paardenfysiotherapeut, osteopaat, dierenarts, hoefspecialist/ bekapper of zadelfitter.

De paardenfysiotherapeut


Olivers’ Horse Massage werk samen met Paarden Fysiotherapeut van “EquiDynamics” en verwijst door naar (Beatrijs Bunte). Zij werkt weer nauw samen met de Kliniek Hollands Kroon in Middenbeemster. 

De paardenfysiotherapeut houdt zich bezig met het hele bewegingsapparaat van het paard, dus naast de spieren ook met de gewrichten, de pezen en banden en het zenuwstelsel. De paardenfysiotherapeut gebruikt ook massage en mobiliserende technieken, maar focust voornamelijk op hals, rug en wervelkolom.

Oliver's Horse Massage

De osteopaat


Olivers’ Horse Massage werk samen met MH Osteopathie (Melissa Hendrikse).

De osteopaat houdt zich ook bezig met de gewrichten, waaronder de wervelkolom, maar ook met de organen en zenuwstelsel van het paard. Een osteopaat gebruikt bij de behandeling ook zijn handen en gebruikt mobiliserende technieken voor het losmaken van de gewrichten. De osteopaat weet hoe het functioneren van de organen invloed heeft op het functioneren van de ledematen van het paard. Net als bij de paardensportmasseur is osteopathie geen beschermde titel. Er zijn verschillende opleidingen tot osteopaat. Maar ook hier geldt dat een gedegen opleiding tijd en veel inspanning kost. De goede opleidingen duren minimaal drie jaar voordat je jezelf osteopaat kunt noemen.

Oliver's Horse Massage